En HEL busfuld glade og snakkende Odins Odense Folk

- bemandede en god bus og kørte kl. 8:30 - lørdag morgen i sidste uge - til besøg på Nationalmuseet i København.

Selvfølgelig skulle de seneste nyheder og interessante udstillinger - f.eks. den meget omdiskuterede Lyngvild-udstilling - og nyere fund fra Jernalder og Vikingetiden besigtiges.

NatMus Vimose01

DET blev de.

Ved ankomsten til museet blev vi endda også modtaget af en ung dame - kustode - eller hedder det kustodinde? - opvokset på Sydfyn - så rent sprogligt gik det nu meget godt med at ankomme.

For Odins Folket var specielt Viemosefundet (Vi-Mose = Hellig Mose) og de mange Jernalder- og nyere vikingedetektorfund fra hele landet af stor interesse - Fantastisk at se alle de opgravede genstande RIGTIGT - - Det er lige så det trækker i maven af bar begejstring.

En stor skam dog, at vore politikere ikke kan finde penge til museernes arkæologer og de folk, der klargør artifakter til udstillinger.... Der ligger store mængder oplevelser på magasiner og i kældre, som vi aldrig for at se.

Vi skal have mere viden om vikingetiden i Landsbyen - for den perioder skal vi også formidle. Den får vi mange gæster på og det vil vi rigtig gerne for at landsbyen kan overleve.  - så dér fik vi godt med grundviden hældt på vidensbanken.

Timerne fløj, mange blev billederne, der skulle tages og bøger der skulle købes - og alligevel nåede de allerfleste i tide ud til bussen, som bragte os sikkert tilbage til Landsbyen - endda i rigtig god tid.

 OO kalender events 1"RØD TREKANT" Denne markering på kalenderen viser vore events , f.eks. Jernaldermarkedet, Skjaldefestival og Håndværkerdage.

OO kalender hoejsaeson 1"ORANGE CIRKEL" Denne markering er højsæson . Her håber vi at vi kan være fire eller flere, der levendegør landsbyen, samt en butikspasser. Entréprisen er 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn (6-14 år).

OO kalender lavsaeson 1"GRØN FIRKANT" Denne markering viser lavsæson . Her er der ikke nødvendigvis andre folk i landsbyen end den, der passer butikken. Entréprisen er 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn.

OO kalender skoletjenesten 1"BLÅ FLAD FIRKANT" Denne markering viser hvor landsbyen er åben for formidling af Skoletjenesten. Dvs. at vi typisk har masser af skønne unger i byen, der lærer om Jernaldertiden og vikingetiden.. på den bedste måde!